Redenen voor een mobiele website

Mobiele website

Mobiele website

Mobiele website

Een weekend vol paas-eieren en paasstollen zit er weer op en tevens een weekend zonder computer… althans een weekend zonder PC. Ondanks deze voorname, kon ik het toch niet laten om met de iPhone te surfen en dan merk je al snel dat vele websites nog geen mobiel-vriendelijke website hebben. Jammer denk je dan, want vele websites zijn niet goed te bereiken. Hetgeen me direct verleidde wederom in wat statistieken te duiken mbt het mobiel gebruik van Smartphones in Nederland. Het onderzoek ga ik niet behandelen, maar wel een aantal redenen waarom het toch echt tijd wordt om zich op de mobiele gebruiker te gaan richten. Het is nog niet te laat!

Vergelijk uw bouncheratio van pc gebruikers met mobiele gebruikers, mobiele gebruikers verlaten uw website vaker als deze niet geoptimaliseerd is voor de smartphone.

Voor u een aantal vragen; wordt uw website door mobiele gebruikers bezocht? Is uw website mobiel vriendelijk? Wij geven u 5 redenen om hier iets aan te veranderen

  1. Snelheid: het mobiele 3G netwerk is een stuk langzamer dan een gewone internetverbinding.
    Ondanks dat er berichten zijn van een zogenaamd 4G netwerk dat door KPN zal worden uitgerold. 3G is momenteel nog de standaard en voor grote zware websites geldt dat deze niet snel laden.
  2. Gebruiksgemak: ondanks dat veel smartphones kunnen inzoomen, is een voor mobiele site geoptimaliseerde website gebruiksvriendelijker. Denk aan de linkjes, invulvelden etc. Een mobiele bezoeker surft anders door uw website heen.
  3. Bouncepercentage: meten is weten. Vergelijk het bouncepercentage in uw statistieken met “gewone” bezoekers. Een trend is dat smartphone gebruikers eerder afhaken.
  4. Groei van mobiele gebruikers: Het aantal mobiele gebruikers is al explosief gestegen – en zal alleen maar toenemen. De verwachting is dat in 2014 meer mensen via hun mobiel op internet surfen dan vanachter de PC.
  5. Lage kosten; voor een kleine meerprijs is uw website mobiel vriendelijk. U hoeft niet twee websites naast elkaar te beheren, maar slechts 1 website met “twee gezichten”. Onze webdesign collega’s brengen graag een vrijblijvende offerte uit.