De vindbaarheid van je website verbeteren

De vindbaarheid van je website verbeteren

Vindbaarheid verbeteren

Vindbaarheid verbeteren

Of hoe komt mijn website hoger in Google? Wat zijn de kosten? Dit zijn ongeveer de vragen die we dagelijks gesteld krijgen en we zijn niet de enige, want op de vraag “Hoe word ik beter gevonden in Google” zijn meer dan 1.4 miljoen resultaten te vinden. En terecht want, een hoge positie in Google staat gelijk aan meer bezoekers en dus meer meer omzet. Niet?

Door de jaren heen zijn veel webdesigners zich naast het ontwerp ook gaan richten op goed vindbaar maken van websites (ook wel SEO) en dus is er naast de toename van websites (steeds meer bedrijven gaan online), ook een toename van zoekmachine vriendelijke websites. Indien u met uw website goed gevonden wilt worden, zult u anno 2013 dus meteen met een goed plan moeten komen om de concurrentie te slim af te zijn. Mocht u dus overwegen om online te gaan, of uw website een serieuze restyling te geven? Informeer eerst wat dit te betekenen heeft voor uw website, vraag een vrijblijvende offerte aan. Een goed vindbare website bestaat immers uit een cocktail van facetten zoals; goede content (SEO-teksten), de juiste trefwoorden in uw teksten, menustructuur, interne linking, interne relevantie, code, nieuwe content, snelheid, usability etc. etc.

Voordat er een plan van aanpak wordt opgesteld, is het belangrijk om de huidige situatie in kaart te brengen bijvoorbeeld door een SEOscan en duidelijke doelen te stellen. Wat voor bezoekers komen er nu naar uw website toe en worden deze bezoekers ook klanten? Op welke zoekwoorden wordt u gevonden, maar nog belangrijker; op welke zoekwoorden wordt u nog niet gevonden en hoeveel bezoekers zou dat mogelijk kunnen opleveren indien u binnen de top5 positie van Google komt? Gebruikt u de juiste woorden in uw teksten, zijn ze makkelijk te lezen? Op welke zoekwoorden worden uw concurrenten gevonden en hoe komt het dat uw concurrenten op die zoekwoorden worden gevonden?

U ziet het – genoeg vragen waar eerst een antwoord op gevonden dient te worden, alvorens we kunnen starten met het beantwoorden van de vraag: Hoe wordt mijn website beter gevonden?

Wilt meer weten wat Oimedia voor u kan betekenen op het gebied van vindbaarheid en SEO? neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.