Webdesign boven vindbaarheid

Webdesign boven vindbaarheid

Webdesign vindbaarheid

Webdesign vindbaarheid

Steeds meer bedrijven zijn bewust van de voordelen van een goed vindbare website, maar geven het nog niet de prioriteit die het zou moeten krijgen. De interesse in zoekmachine optimalisatie bij de houders van websites is te laag. Dit bleek uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Oimedia

Van de ondervraagde bedrijven die over een website beschikken, verkiezen de meesten het design van de website boven de vindbaarheid. Dit is een gemiste kans voor veel bedrijven, daar een goed vindbare website leidt tot meer bezoekers en dus meer potentiële klanten. De onderzoeksvragen waren gericht op de mening en kennis van bedrijven die een eigen website gebouwd hebben of dit hebben uitbesteed. De antwoorden waren vrij uiteenlopend, zo bleek een deel van de ondervraagden niet op de hoogte van de eisen van optimalisatie. Onder de ondervraagden die zelf de website hebben gebouwd, werd de basis kennis vaak als goede kennis beschouwd. Een tweede conclusie luidde dat bedrijven die een website uitbesteden vaak vertrouwen op de expertise van een bedrijf.

Ons antwoord op het onderzoek is; waarom niet beide? Design hoeft vindbaarheid niet in de weg te staan. Daarnaast kan bij een goede start direct worden gekozen voor een goede SEO strategie alsmede rekening houden met de mobiele gebruikers die liever een mobiele website voorgeschoteld krijgen. Meer weten? Vraag een vrijblijvende webdesign offerte aan.