WordPress

WordPress

Wordpress

WordPress

WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor men op een relatief eenvoudige wijze wijzigen in de inhoud kan aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

Het systeem is gratis te gebruiken (Opensource) en wordt door een zeer grote groep ontwikkelaars wordt ondersteund. Wereldwijd is WordPress het meest gebruikte CMS, veel weblogs maken er gebruik van, maar ook uitgeverijen zoal de Washington Post gebruikt het voor hun site.

Functies

Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaardvormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld spamfilters (bijvoorbeeld Akismet) of kleinschermdetectie voor mobiele apparaten.

Plug-ins & Templates

Een van de populairste mogelijkheden is de rijke aanwezigheid van plug-ins en Templates.  Zo zijn er vele Templates en plug-ins in de WordPress.org-database beschikbaar en bieden deze een zeer waardevolle asset van WordPress.

Oimedia houdt bij levering van een website met CMS, rekening met de volgende functies:

  • geavanceerde pagina opmaak en beheer
  • zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  • formulieren maken en beheren
  • Captcha op contactvelden
  • Verbeterde zoekfunctie
  • Autolinker voor beter interne linking
  • social media koppelingen, bijv. Facebook en Twitter

Doordat WordPress een zeer veel gebruikt systeem is, is het voor ontwikkelaars inmiddels zeer interessant om zelf plugins en/of templates te ontwikkelen en deze te verkopen. Templates en plugins zijn al aan te schaffen onder 50 euro (excl. installatie en testwerk). Vergelijk je dit bedrag met het designen “from scratch” of het ontwikkelen van een complexe functionaliteit, dan is dit bedrag te verwaarlozen. Door de groeiende community van WordPress, zal het aanbod in goede plugins continue groeien en zullen er dus ook steeds nieuwe updates beschikbaar zijn.

Oimedia is als WordPress sprecialist goed op de hoogte van alle voordelen van het CMS systeem en haar toepassingen zoals plugins en thema’s. Om deze reden zijn wij dé geschikte WordPress leverancier voor uw professionele website.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van WordPress voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

offerte-aanvragen1